Queixo e mel para adiantarse ao outono

Por - 17.9.20



A combinación de queixo e mel é todo un clásico. O mel é un produto complexo que aporta numerosos nutrientes ademáis de servir para fortalecer as nosas defensas, e máis agora que se achega o outono. É un dos mellores endulzantes que podemos atopar e se o aproveitamos para combinalo co queixo, temos a receita perfecta.


Unha das opcións cásicas é a combinación de mel e queixos azuis que contrastan co seu sabor forte e regusto picante co doce do mel. Ademais, son queixos manteigosos, xeralmente sen codia e con moita personalidade. Mais non é a única opción xa que se non eres fan dos queixos azuis, tamén podes optar por queixos frescos, queixos de cabra ou ben queixos curados. A principal regla é que non hai reglas nisto, a clave é probar.


Os queixos de cabra, por exemplo, son unha boa opción debido ao carácter láctico e ácido do leite de cabra que se volve redondo co mel. De feito hai moitos postres tradicionais que mesturan estes dous produtos. E tamén funciona en pratos salgados coma ensaladas nas que podemos poñer un pouco de queixo de cabra coma o Touza Vella Madurado e preparar unha vinagreta con mel.


E se o que imos facer é preparar unha táboa, non hai que esquecer unhas poucas noces e figos para completala.


As nosas opcións favoritas para maridar co mel son o Savel de Airas Moniz, o Stilton Colston Basset e o Cabrales El Teyedu. Todos eles queixos intensos e con moita personalidade que se ven realzados por ese elemento doce que aporta o mel.



E tan importante como elixir un bo queixo é elixir un bo mel, que ha ser de produción primaria e sen tratamento térmico para manter todas as súas propiedades. Un produto 100% artesanal aportaranos máis sabor e todas as propiedades beneficiosas do mel. Na queixería podes atopar o noso Mel e aparte, recollido por Gonzalo en Cotobade e do que dispoñemos habitualmente en dúas variedades, unha máis suave con predominancia de eucalipto e outra máis intensa e mesmo algo picante con predominancia de castiñeiro aínda que isto depende do ano, do clima e de moitas outras cousas. Porque igual que no caso dos queixos, o mel está fortemente condicionado pola contorna e polo clima, fala da terra.


Descarga o noso catálogo

Tamén che pode gustar